Agile Web Design، طراحی هوشمندانه‌تر یک وب‌سایت

فرآیند طراحی وب چابک استفاده از متد Agile در طراحی وب‌سایت است. این نوع رویکرد، نه تنها در زمان و بودجه صرفه‌جویی می‌کند، بلکه با تکیه بر بازخورد مداوم از کاربر، محصول نهایی رضایت‌بخشی را به وجود خواهد آورد.

در این مقاله ابتدا به تعریف Agile Methodology پرداختیم و سپس فرآیند طراحی سایت چابک را تشریح کرده‌ایم. بعد نیز با ذکر مزیت‌ها و محدودیت‌های این متد مقاله را به پایان می‌رسانیم.

اگر می‌‌خواهید با پروسه وب دیزاین بیشتر آشنا شوید، «راهنمای کاربردی طراحی وبسایت زیبا (بخش اول)» را بخوانید.

تعریف متدولوژی چابک (The Agile Methodology)

روش چابک یک نوع چهارچوب مدیریت پروژه است که پروژه را به دوره‌های کوتاه (یک تا دو هفته) تقسیم می‌کند. این دوره‌ها sprint نامیده می‌شوند.

فرآیند چابک افراد درگیر در پروژه را هدایت می‌کند تا کارها را در مدت زمان کوتاهی که از قبل مشخص می‌شود، جلو ببرند. سپس با دریافت بازخورد از کاربران و سایر ذینفعان به نحوه‌ی ادامه‌ی پروژه شکل می‌دهد. بدین صورت فرصتی برای ایجاد تغییرات سریع فراهم خواهد شد. در واقع Agile Methodology انعطاف‌پذیری و سازگاری با تغییرات در طول پروژه را تسهیل می‌بخشد.

نتیجه‌ی Agile Methodology یک پروژه چابک خواهد بود که بازخوردهای دقیق و مداوم را در عین پایبندی به جدول‌های زمانی نسبتاً کوتاه (sprint) به همراه دارد.

فرآیند طراحی سایت چابک (The Agile Web Design Process)

حال همانطور که به نظر می‌رسد، طراحی سایت چابک نیز از همان اصول Agile Methodology پیروی می‌کند.

فرآیند طراحی وب چابک بسیار مشارکتی و انعطاف‌پذیر است. از همین رو جلسات اولیه تیم برای موفقیت پروژه حیاتی خواهد بود. همچنین امکان کار در اسپرینت‌ها و بهبود مستمر را فراهم خواهد کرد.

در طول فرآیند Agile Web Design، تیم‌ها می‌توانند با همکاری نزدیک با مشتریان و ذینفعان، اطمینان حاصل کنند که محصول نهایی نیازهای مشتریان را برآورده می‌کند و از انتظارات آن‌ها فراتر می‌رود.

فرآیند توسعه وب چابک دارای مراحل متعددی است که معمولاً همزمان اتفاق می‌افتند.

تعریف متدولوژی چابک (The Agile Methodology)

رویکرد چابک معمولاً شامل مراحل زیر است:

مرحله ۱: اهداف

اولین قدم در هر پروژه طراحی وب، تعیین اهداف به شکل روشن خواهد بود. شما می‌خواهید با وب سایت به چه چیزی برسید؟ مخاطب هدف سایتتان کیست؟ چه چیزهایی باید در سایت گنجانده شود؟ یا چه نوع وبسایتی برای کسب‌وکار شما مناسب است؟ پاسخ به این سؤالات به ایجاد یک نقشه راه روشن برای پروژه کمک می‌کند.

«انواع وبسایت با توجه به هدف کسب و کار شما» را بخوانید تا با انواع وبسایت آشنا شوید.

مرحله ۲: ایده‌پردازی

پس از تعیین اهداف، زمان شروع به ایده‌پردازی برای رسیدن به آن‌ها است. بنابراین تیم طراحی و توسعه با سایر ذینفعان جلسه‌ی طوفان فکری تشکیل می‌دهند تا ایده‌های جدید و نوآورانه برای طراحی وب سایت را بررسی کنند.

مرحله ۳: برنامه‌ریزی

با داشتن فهرستی از ایده‌ها، ​​زمان برنامه‌ریزی برای این است تا راه رسیدن به ایده‌ها را ترسیم کرد. این مرحله شامل ایجاد یک طرح پروژه است که نقشه سفر کاربر در سایت (user flows)، طرح کلی از طراحی وب‌سایت (wireframes) و نمونه‌های اولیه‌ (prototypes) آن را شامل می‌شود تا به تجسم وب سایت کمک کند.

ضروری است که مشتری را در نظر داشته باشید. حتی در صورت امکان می‌توانید آن‌ها را در این مرحله شرکت دهید تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی نیازهای آن‌ها را برآورده خواهد کرد.

مرحله ۴: اسپرینت

sprint یک دوره کوتاه و متمرکز (معمولاً ۲-۴ هفته) است که در طول آن تیم روی یک هدف خاص کار می‌کند. این هدف ممکن است هر چیزی از طراحی صفحه اصلی تا افزودن یک ویژگی جدید به سایت باشد. در طول اسپرینت، متمرکز ماندن ضروری است. یعنی تیم باید فقط به اهداف و مسائل همان اسپرینت رسیدگی کند.

مرحله ۵: تکرار

پس از هر اسپرینت، تیم یک گام به عقب برمی‌دارد و نتیجه اسپرینت را بر اساس بازخوردها، تحلیل می‌کند. نتایج به دست‌آمده مجددا در فرآیند ادغام می‌شود. در واقع این کار مشخص می‌کند که آیا تیم باید طراحی را به همین روش ادامه دهد یا تغییراتی اعمال کند. در طول اسپرینت‌ها، تمرکز بر ادامه‌ی پیشرفت است.

مرحله ۶: تولید

هنگامی که تمام اهداف پروژه برآورده شد، طراحی معمولاً آماده تولید است. این مرحله ممکن است پایان فرآیند به نظر برسد، اما مفهوم چابک متفاوت عمل می‌کند. این مرحله بسته به اطلاعات جدیدی که جمع‌آوری می‌شود، به هر مرحله قبلی بازگردد.

مزایای استفاده از طراحی وب چابک

استفاده از فرآیند طراحی وب چابک مزایای زیادی دارد. برخی از این مزایا عبارت اند از:

۱. شفافیت

یکی از مزایای اصلی Agile Web Design فرآیند بسیار شفاف آن است. در این رویکرد همه اعضای تیم می‌دانند که چه کاری باید در چه زمانی انجام شود.

۲. پیشرفت سریعتر

از آنجایی که فرآیند طراحی وب چابک شامل اسپرینت‌ها می‌شود، پروژه با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. زیرا هر اسپرینت یک هدف و جدول زمانی خاص دارد.

۳. بهبود کیفیت و رضایت مشتری

همانطور که پیش‌تر شرح دادیم، چون متد چابک شامل دریافت بازخورد از کاربران در همان مراحل اولیه است، به بهبود کیفیت محصول نهایی کمک می‌کند. در همین راستا نیز منجر به رضایت مشتری می‌شود.

۴. تمرکز بر نتایج اصلی پروژه

یکی دیگر از مزایای Agile Methodology این است که تیم‌ها را روی حیاتی‌ترین جنبه‌های پروژه متمرکز می‌کند. از همین رو امکان استفاده بهتر از منابع فراهم می‌شود. در نتیجه محصولی باکیفیت، خروجی این متد خواهد بود.

۵. کاهش خطر

بدیهی است که طراحی وب چابک میزان ریسک را کاهش می‌دهد. زیرا تغییرات را می‌توان به سرعت بر اساس بازخورد کاربر ایجاد کرد. این رویکرد از اشتباهات پرهزینه جلوگیری می‌کند و پروژه را در مسیر رشد نگه می‌دارد.

۶. صرفه‌جویی در هزینه

Agile Web Design همچنین به دلیل ساختار فرآیندی انعطاف‌پذیر و سازگار منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. زیرا تیم‌ها می‌توانند در اسرع وقت و بدون متحمل شدن هزینه‌های زیاد تغییرات را اعمال کنند.

۷. سازگاری آسان با تغییر

از آنجایی که طراحی وب چابک دارای اسپرینت‌های کوتاه و بررسی فیدبک در هر کدام از این دوره‌ها است، اعمال تغییرات در آن بسیار راحت خواهد بود.

۸. ارتباط بهتر بین اعضای تیم

ارتباط بهتر اعضای تیم با یکدیگر یکی از ویژگی‌های بارز فرآیند چابک است. زیرا این رویکرد بر مبنای همکاری ساخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

«چرا همیشه طراحی سایت اختصاصی بهترین گزینه نیست؟»

محدودیت‌های طراحی وب چابک

علیرغم مزایای بسیاری که Agile Web Design دارد، محدودیت‌هایی نیز برای استفاده از فرآیند طراحی وب چابک وجود دارد. این محدودیت‌ها عبارت اند از:

۱. نیاز به تسلط بر چهارچوب توسعه چابک دارد

یکی از محدودیت های طراحی وب چابک این است که تیم به تخصص چابک نیاز دارد. این بدان معنا است که برای اجرای موفقیت آمیز متدولوژی‌های Agile در پروژه‌های طراحی وب، تیم توسعه باید درک و تجربه خوبی از شیوه‌های Agile داشته باشد و بر اجرای آن مسلط باشد.

۲. همیشه برای پروژه‌های بزرگ مناسب نیست

طراحی وب چابک ممکن است در پروژه‌های بزرگ چالش‌برانگیز باشد. زیرا این فرآیند به شدت به بازخورد کاربر متکی است. در واقع در پروژه‌های دارای ذینفعان زیاد، گرفتن بازخور از افراد متعدد پیشبرد کارها را پیچیده‌تر می‌کند.

۳. ممکن است منجر به خزش دامنه شود

خزش دامنه به پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آن الزامات و اهداف پروژه به تدریج از محدوده اصلی خود فراتر می‌روند. این مسئله زمانی اتفاق می‌افتد که یک تیم بیش از حد روی نمونه‌سازی و تکرار متمرکز می‌شود و اهداف اصلی پروژه را فراموش می‌کند. در نتیجه ممکن است تکمیل پروژه بیشتر طول بکشد، به منابع اضافی نیاز پیدا کند یا نتواند به اهداف اولیه دست یابد.

برای جلوگیری از خزش دامنه، مهم است که تیم‌ها بر اهداف اصلی پروژه و اسپرینت‌ها متمرکز بمانند و در صورت نیاز به طور منظم محدوده پروژه را بررسی و تنظیم کنند.

آغازی بر طراحی وب چابک

شاید شما هم علاقه داشته باشید در دل آموزش طراحی وبسایت جامع، پروژه خود را با متد Agile Web Design پیش ببرید.

در این صورت به شما پیشنهاد می‌کنیم پس از تشکیل تیم چابک خود، اهداف پروژه را تعیی کنید و در مورد یک جدول زمانی تصمیم بگیرید. هنگامی که این چند جزء در جای خود قرار گرفتند، می‌توانید روی تعریف و اجرای اولین اسپرینت تمرکز کنید.

هنگام کار روی یک پروژه طراحی وب چابک، به یاد داشته باشید که این فرآیند انعطاف‌پذیر است. شما همیشه می‌توانید تغییرات را بر اساس بازخورد کاربر اعمال کنید.

منبع:
o8.agency

The post Agile Web Design، طراحی هوشمندانه‌تر یک وب‌سایت appeared first on آمانج آکادمی مرکز آموزش های برنامه نویسی ، دیجیتال مارکتینگ و دیزاین.

دیدگاهتان را بنویسید